Onderschat de rol van infrastructuur niet

07 maart 2019

In het kader van GDPR kijken organisaties voorname­lijk naar hun data en de applicaties. Toch speelt de infrastructuur ook een belangrijke rol in het compliant worden aan de nieuwe richtlijnen omtrent data­ beveiliging. Infrastructuurexpert Cam IT Solutions zet de verschillende aandachtspunten op een rij.

De komst van GDPR, die vanaf 25 mei 2018 zal worden gehandhaafd, dwingt organisaties tot het herijken van hun databeveiliging. Zorginstellingen zijn nu volop bezig om de status van hun datahuishouding in kaart te brengen. Welke data gaat er om in onze bedrijfsprocessen? Wat daarvan is privacygevoelig? Waar staat het?

Als een relatie bijvoorbeeld wil overstappen naar een andere ggz-instelling, kan hij eisen dat alle persoonlijke gegevens worden verwijderd. Dan moet de instelling of de ict-leverancier heel goed weten waar die data zich allemaal bevindt in de diverse systemen, in back-ups, in snapshots, in logs enzovoort.

Wie gebruikt de data en hoe doen zij dat? Hoe communiceer ik met mijn relaties – cliënten, medewerkers, patiënten, leveranciers – omtrent ons bezit en gebruik van hun privacygevoelige informatie? Hoe regel ik hun expliciete toestemming om die informatie te mogen gebruiken? Dit zijn de vragen waar zorginstellingen op dit moment volop mee bezig zijn.

Meer weten? Download de volledige whitepaper of neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Cam IT Solutions.

Meer weten over de CAMCUBE? Neem even contact met ons op.