Kopen of Huren

Wij bieden u de vrije keuze tussen kopen, huren of een combinatie daarvan. De CAMCUBE is in alle variaties gelijkwaardig, waardoor uw keuze zuiver op basis van strategische en economische overwegingen gemaakt kan worden.

Kopen is voor grote(re) organisaties met een stabiel aantal gebruikers van 2500 of meer over een periode van vijf jaar in de regel aantrekkelijker dan huren. Economisch vanwege de relatief gunstige afschrijvingskosten en strategisch vanwege het fijnmaziger kunnen afstemmen van de Co-Sourcing van het beheer van het platform.

In de koop variant wordt uw organisatie 100% eigenaar uw eigen Cloud Platform en bent u geheel vrij in de keuze voor de locatie van uw datacenters. De investeringen (CAPEX) bestaan uit de benodigde hardware producten incl. de bijbehorende systeemsoftware licenties opgeteld met de eenmalige diensten voor de transitie. De exploitatie (OPEX) bestaan uit de jaarlijkse contracten op de hardware (garanties), software (updates) en de diensten voor het 24×7 support, onderhoud, optimalisaties en ontwikkeling van het platform.

Huren is interessant voor organisaties met tussen de 250 en 2500 actieve gebruikers of voor grotere organisaties die een sterk fluctuerende ontwikkeling van de organisatie en/of vraag naar ICT verwachten. Economisch vanwege de lage investeringen en de sterke controle over de maandelijkse kosten (pay per use). Strategisch vanwege de vrije schaalbaarheid (groei en krimp) en de ontzorging van alle techniek (infrastructuur, huisvesting en beheer) met behoud van volledige controle en regie over het functioneel beheer van het platform en de applicaties.

In de huur variant krijgt uw organisatie toegang tot een volledig geïsoleerd Cloud Platform dat vanuit de centrale datacenters van CAM wordt ontsloten. De investeringen (CAPEX) bestaan nog slechts uit de eenmalige diensten voor de transitie. De huurkosten (OPEX) worden vooraf vanuit een vijfjarige mantelovereenkomst in een jaarlijks opzegbaar huurcontract vastgelegd en maandelijks achteraf op basis van aantal gebruikers, werkplekken, applicaties en het verbruik van resources (storage, server, netwerk) in rekening gebracht. Alle dienstverlening voor platform support, platform management en Applicatie Management is inbegrepen.

Geïnspireerd en benieuwd wat
CAM voor u kan betekenen?

Wilt u in een persoonlijk gesprek van ongeveer 60 minuten uitleg krijgen over de CAMCUBE?

Dan kunt u via de onderstaande button een boodschap achterlaten.

U kunt ook gewoon bellen met 030-6005030.

Neem contact op

knp_cam